sobota 14. července 2012

cuketové zelí


2-3 větší cukety, 2 cibule, sůl, hladká mouka, olej nebo sádlo, pepř, drcený kmín, ocet, krystalový cukr

Postup

Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlabeme. Nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme, opepříme, přidáme kmín a podlijeme vodou. Občas zamícháme. Vaříme doměkka. Zatím nakrájíme cibuli a na oleji či sádle necháme zesklovatět. Přidáme mouku a usmažíme cibulovou zásmažku. Tu přidáme k měkkému zelí a ještě chvilku povaříme. Dochutíme cukrem, octem , případně dosolíme. Podáváme všude tam, kde klasické zelí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...