úterý 6. srpna 2013

domácí veka

vhodné pro vegetariány, nevhodné pro vegany,osoby s bezvaječnou dietou a bezlepkovou dietou

350ml mléka
500 g hladké mouky
2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička citronové šťávy
1/2 kostky droždí

Do formy domácí pekárny nejprve dáme mléko, mouku a další ingredience, jak jsou napsány v pořadí za sebou. Nastavíme program Příprava těsta a po vykynutí vyndáme na pomoučený vál. Vytvoříme dvě stejně velké šišky, které necháme na plechu s pečícím papírem asi 10 minut ještě vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi na 15 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...