čtvrtek 29. srpna 2013

melounový sorbet

vhodné pro vegetariány i pro vegany

700 g melounu
200 ml šťávy z pomeranče
50 g pískového cukru
200 ml sektu

Oloupaný meloun nakrájejte a rozmixujte. Přidejte šťávu z pomeranče, cukr a mixér zapněte jen na několik sekund. Směs nalijte do uzavíratelné nádoby a dejte alespoň na dvě hodiny do mrazáku. Směs rozdrťte a dejte na další dvě hodiny do mrazáku. Pak opět rozdrťte, rozdělte do skleniček, dolijte sektem a hned podávejte. Melounový sorbet je vynikající i tehdy, pokud na sekt úplně zapomenete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...