sobota 22. srpna 2015

domácí klobásky

na 10 kg masa:

cca 1 l vody
1-3 paličky česneku
220 g soli
1 - 2 lžičky kmínu
1 - 2 lžíce ml. pepře
2 lžíce majoránky


Maso podle chuti - jak moc libové nebo mastné chceme (plecko, může být i kousek boku) nameleme v mlýnku s cětší šajbou nebo nakrát cca 1x2, 2x2 cm. Ochutíme, necháme min. přes noc odpočinout a natlačíme do střev. Udíme podle zkušenosti nebo na 60 °C 5 - 6 h.
Naložené maso se hodí také osmažit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...