pátek 6. listopadu 2015

Netradiční špenát

Suroviny:

500 g žampionů
cibule
1 lžíce másla
2-4 stroužky česneku 
200 g strouhané nivy
balení zmrazeného špenátu

dle potřeby:
olej
strouhanka
sůl
pepř 
oregano



Postup: 

Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Na jemné kousky nasekáme i hlavičky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme špenát a na mírném ohni povaříme až se voda vypaří. Do směsi zamícháme nivu a strouhanku, dochutíme solí, pepřem a oreganem a dobře promícháme a necháme chvilku prohřát. 

Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako předkrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...