čtvrtek 31. prosince 2015

citronový cheesecake

150 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
55 g krupicového cukru
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
80 g studeného másla + na vymazání
2 žloutky
moučkový cukr na posypání

náplň z mascarpone:
500 g mascarpone
75 g krupicového cukru
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
1/2 lžičky vanilkového extraktu

Troubu předehřejte na 160 °C. Mouku, prášek do pečiva, cukr, citronovou kůru a kousky studeného másla spojte do hmoty připomínající strouhanku. Skvěle to jde v robotu. Jeho motor nechte spuštěný a přidávejte žloutky, aby se do těsta dobře zapracovaly. Hmotu natlačte na dno lehce vymazané čtvercové formy o hraně 20 cm a pečte 20-25 minut.
Na náplň smíchejte mascarpone, cukr, vejce, mouku, citronovou kůru a vanilkový extrakt. pak ji přelijte na základ a pečte 30-35 minut. Vyndejte, nechte zchladnout a pak minimálně 3 hodiny chlaďte v ledničce. Servírujte posypané moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...