6-8osob :
1lžíce oleje
1 cibule nasekaná najemno
3 stroužky česneku
24 plátků slaniny /spíše delší/
70g čerstvé strouhanky
60ml mléka
2lžíce jemně nasekaného rozmarýnu
1lžíce dijonské hořčice
2vejce
400g mletého vepřového masa
400g mletého hovězího masa
2 hrsti nasekané slaniny
sůl, pepř kyselé okurky, chleba a pivo k podávání
Troubu předehřejte na 180stupňů. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5-7minut. Nechte zcela zchladnout. Formu na terinu o rozměrech 22x8x7cm vyložte plátky slaniny. Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhanka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, maso, nasekanou slaninu a dobře promíchejte/prohněťte/ a podle chuti osolte a opepřete. Vzniklou směs důkladně natlačte do teriny vyložené slaninou. Konce přehněte přes maso a dejte na 40-45 min péct do trouby, vytáhněte, nechte chvilku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečícím papírem a 5-10min dopečte, aby slanina na povrchu zezlátla.
1lžíce oleje
1 cibule nasekaná najemno
3 stroužky česneku
24 plátků slaniny /spíše delší/
70g čerstvé strouhanky
60ml mléka
2lžíce jemně nasekaného rozmarýnu
1lžíce dijonské hořčice
2vejce
400g mletého vepřového masa
400g mletého hovězího masa
2 hrsti nasekané slaniny
sůl, pepř kyselé okurky, chleba a pivo k podávání
Troubu předehřejte na 180stupňů. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5-7minut. Nechte zcela zchladnout. Formu na terinu o rozměrech 22x8x7cm vyložte plátky slaniny. Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhanka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, maso, nasekanou slaninu a dobře promíchejte/prohněťte/ a podle chuti osolte a opepřete. Vzniklou směs důkladně natlačte do teriny vyložené slaninou. Konce přehněte přes maso a dejte na 40-45 min péct do trouby, vytáhněte, nechte chvilku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečícím papírem a 5-10min dopečte, aby slanina na povrchu zezlátla.
Žádné komentáře:
Okomentovat