sobota 23. ledna 2016

studená polévka gaspacho

300 g rajčat
300 g salátových okurek
100 g rajského protlaku
3 stroužky česneku
1 cibule
500 ml vody
100 ml oleje
sůl, pepř, chilli, kostičky suchého chleba, pažitka či jiné zelené bylinky ¨

Rajčata několik vteřin spařte v horké vodě a oloupejte. Potom je spolu s okurkami, cibulí a česnekem rozkrájejte na kousky. Přidejte vodu a dobře rozmixujte. Do směsi přidejte rajský protlak a během mixování postupně přilévejte olivový olej. Hotovou polévku dochuťte a na několik hodin ji dejte do lednice. Před podáváním polévku ozdobte kostičkami suchého chleba a nasekanou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...