2 lžíce oleje
4 malé cibule nasekané
2 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce worcesterské omáčky
1/2 lžičky soli
1/ 4 lžičky mletého pepře
230 g smetanového sýru
125 ml zakysané smetany
2 lžíce majonézy
Olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a na mírném ohni opékejte asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu. Vlijte ocet a worcesterskou omáčku. Vařte dalších 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolte, opepřete a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím našlehejte sýr, smetanu a majonézu. Pak vmíchejte zchladlou cibuli a dochuťte solí. Minimálně 2 hodiny chlaďte. Hodí se k burgeru nebo čerstvé zelenině pokrájené na hranolky.
4 malé cibule nasekané
2 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce worcesterské omáčky
1/2 lžičky soli
1/ 4 lžičky mletého pepře
230 g smetanového sýru
125 ml zakysané smetany
2 lžíce majonézy
Olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a na mírném ohni opékejte asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu. Vlijte ocet a worcesterskou omáčku. Vařte dalších 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolte, opepřete a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím našlehejte sýr, smetanu a majonézu. Pak vmíchejte zchladlou cibuli a dochuťte solí. Minimálně 2 hodiny chlaďte. Hodí se k burgeru nebo čerstvé zelenině pokrájené na hranolky.
Žádné komentáře:
Okomentovat