čtvrtek 4. února 2016

cibulový dip

2 lžíce oleje
4 malé cibule nasekané
2 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce worcesterské omáčky
1/2 lžičky soli
1/ 4 lžičky mletého pepře
230 g smetanového sýru
125 ml zakysané smetany
2 lžíce majonézy

Olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a na mírném ohni opékejte asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu. Vlijte ocet a worcesterskou omáčku. Vařte dalších 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolte, opepřete a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím našlehejte sýr, smetanu a majonézu. Pak vmíchejte zchladlou cibuli a dochuťte solí. Minimálně 2 hodiny chlaďte. Hodí se k burgeru nebo čerstvé zelenině pokrájené na hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...