4-5 tvrdších krajíců chleba
voda na rozmočení
1/2 kostky droždí
500 g hl. mouky
sůl a kmín na posypání
Tvrdé krajíce chleba rozmočíme ve vodě /nejlépe přes noc/ a pak je rozmixujeme. Do vzniklé kaše přidáme droždí a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme pomoučenou lžící malé bochánky a rukou je upravíme do tvaru dalamánku. Klademe je na vymazaný plech, nožč0 nařízneme a posypeme. Upečme při střední teplotě dozlatova.
1/2 kostky droždí
500 g hl. mouky
sůl a kmín na posypání
Tvrdé krajíce chleba rozmočíme ve vodě /nejlépe přes noc/ a pak je rozmixujeme. Do vzniklé kaše přidáme droždí a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme pomoučenou lžící malé bochánky a rukou je upravíme do tvaru dalamánku. Klademe je na vymazaný plech, nožč0 nařízneme a posypeme. Upečme při střední teplotě dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat