středa 1. března 2017

Dezerty z Montmartru

Paříž se dávno stala Mekkou milovníků sladkostí a dokonalých cukrářských výtvorů. Takový smysl pro detail a snahu o dokonalost nenajdete nikde jinde na světě, a už vůbec ne v takové koncentraci.
Proto ale není tak jednoduché objevit ty, kteří francouzskou cukrařinu posunují na úplně jinou úroveň. Jedním z takových je Arnaud Larher, v zahraničí zcela neznámý cukrář, kterému se ale v Paříži přezdívá "hvězda Montmartru".
Sortiment je opravdu hodně rozsáhlý od tabulek čokolády přes marmelády a karamelky po dokonalé dezerty a makronky.
U Larhera si nesmíte nechat ujít pralinky a dezerty. Jeho pralinky jsou francouzského typu, tedy ganache pokrytý vrstvou čokolády s jemným zdobením, podle něhož poznáte různé příchutě. Sáhněte buď po skvěle zvládnuté klasice s oříšky, různých praliné (karamelizované oříšky rozdrcené na křupinky zamíchané v čokoládovém ganache). Pokud máte chuť experimentovat, zvolte pralinky s ovocem, ať už to bude ganache s pyré z malin nebo meruněk, kombinace ovoce a marcipánu.
Podle mě ale musíte ochutnat čtyři druhy - absinth, který dokonale ladí s čokoládou, divoký pepř s jemnou štiplavostí, sezamovou pralinku s praženým a karamelizovaným sezamem a také praliné zvýrazněnou solí z Guérande.
Špičkové jsou tu nicméně hlavně dezerty- U Larhera budete mít velký problém si vybrat z mnoha nádherných a do detailu propracovaných.
Vedle nešlápnete, pokud zvolíte třeba millefeuille nebo Paris - Brest. Pokud máte rádi citronový tarte, zdejší ochutnat musíte! Podle serveru Paris by mouth byl totiž zvolen za nejlepší v Paříži.
Larher je mistrem chutí a textur a pro mě představuje mistra cukráře par excellence.


Forbes prosinec 2015

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...