Provoz pro výrobu
krmiv má obdobné požadavky na hygienu a provoz jako jiné potravinářské provozy
a restaurace, ale v mnoha ohledech je ještě přísnější. Nejenže musíte mít
řádnou výrobnu, ale i oddělené přípravny zeleniny a masa, prostory pro balení a
skladování výrobků, dodržovat HACCP, navíc na každou kategorii masa se vztahují
jiné požadavky na tepelné opracování a přípravu. Na úřadech nikdo nemá
zkušenost s byznysem, který v Česku ještě nefunguje, a tak se sami musíte učit
postupovat a hledat v mezinárodní legislativě...
Za druhé si Petra
Stoklasová usmyslela nepoužívat běžně používané krmné maso, ale maso dodavatelů
vybraných pražských restaurací. Chtěla top kvalitu.
Za třetí se rozhodla
před zmrazováním upřednostnit vakuování. Takové balení zachová několikatýdenní
trvanlivost produktu.
Za čtvrté ji napadly
jednoporcové misky, které majitelům psů usnadní práci. Hlavní bylo vyhledat
odborníka na psí vyživu, který navrhne suroviny. "MVDr. Eva Štercová z
Ústavu výživy zvířat VFÚ v Brně byla mým projektem nadšená a připravila mi
základní receptury."
"Zjistila jsem,
jak důležitá pro chovatele je cena a jak někteří svým psům raději koupí obojek
za 5000 Kč nebo pelíšek za 10 000 Kč, ale už je jim líto stokoruny za kvalitní
denní stravu. Raději utratí více peněz za veterináře."
FC 6/ 2015
ročník V
Žádné komentáře:
Okomentovat