čtvrtek 2. srpna 2018

"Krabičková dieta" pro psy


Provoz pro výrobu krmiv má obdobné požadavky na hygienu a provoz jako jiné potravinářské provozy a restaurace, ale v mnoha ohledech je ještě přísnější. Nejenže musíte mít řádnou výrobnu, ale i oddělené přípravny zeleniny a masa, prostory pro balení a skladování výrobků, dodržovat HACCP, navíc na každou kategorii masa se vztahují jiné požadavky na tepelné opracování a přípravu. Na úřadech nikdo nemá zkušenost s byznysem, který v Česku ještě nefunguje, a tak se sami musíte učit postupovat a hledat v mezinárodní legislativě...
Za druhé si Petra Stoklasová usmyslela nepoužívat běžně používané krmné maso, ale maso dodavatelů vybraných pražských restaurací. Chtěla top kvalitu.
Za třetí se rozhodla před zmrazováním upřednostnit vakuování. Takové balení zachová několikatýdenní trvanlivost produktu.
Za čtvrté ji napadly jednoporcové misky, které majitelům psů usnadní práci. Hlavní bylo vyhledat odborníka na psí vyživu, který navrhne suroviny. "MVDr. Eva Štercová z Ústavu výživy zvířat VFÚ v Brně byla mým projektem nadšená a připravila mi základní receptury."
"Zjistila jsem, jak důležitá pro chovatele je cena a jak někteří svým psům raději koupí obojek za 5000 Kč nebo pelíšek za 10 000 Kč, ale už je jim líto stokoruny za kvalitní denní stravu. Raději utratí více peněz za veterináře."

FC 6/ 2015
ročník V

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...