Po světě se občas setkáte s velkejma špekama - třeba předloni jsme byli ve Vietnamu. A ty jejich rybí omáčky, to je pecka, jak se vyrábí. Oni nachytají čerstvý ryby, ty zasolej zaživa, pak je uzavřou do kádí a při teplotě asi 30 stupňů je nechají v podstatě rok hnít. A ta kapalina, co z toho po roce vyteče, je finální omáčka. A to už se dál neupravuje, sůl to konzervuje. To strašně málo lidí ví a strašně moc lidí ji miluje.
Všechno je to v hlavě. Musíte oddělit hlavu a chutě Pokud je to hnusný, tak to chápu, je spousta delikates, který jsou chuťově husný,ale většinou jsou to předsudky.
Každá země je specifická. Všude, kam vycestujete, ochutnejte ovoce. Chcete si dát ananas? Jeďte na Kostariku, Borneo, Filipíny a dejte si ho tam a zjistíte, že to, co jste doteď jedli, nebyl ananas. Z čím větší dálky k nám ovoce dovážejí, tím víc stojí za prd. Protože se utrhne zelený, převáží se v kontejnerech a dozrává cestou.
Milan Václavík
Všechno je to v hlavě. Musíte oddělit hlavu a chutě Pokud je to hnusný, tak to chápu, je spousta delikates, který jsou chuťově husný,ale většinou jsou to předsudky.
Každá země je specifická. Všude, kam vycestujete, ochutnejte ovoce. Chcete si dát ananas? Jeďte na Kostariku, Borneo, Filipíny a dejte si ho tam a zjistíte, že to, co jste doteď jedli, nebyl ananas. Z čím větší dálky k nám ovoce dovážejí, tím víc stojí za prd. Protože se utrhne zelený, převáží se v kontejnerech a dozrává cestou.
Milan Václavík
Žádné komentáře:
Okomentovat