pondělí 10. srpna 2020

jídlo v Americe

Nechci to generalizovat, jsou rodiny v Americe, kde vařit umějí moc dobře, ale v porovnání s Českem se tam obecně vaří daleko méně. My jsme zvyklí nakoupit základní potraviny a z nich pak vařit. Oni, když už nakoupí, jsou zvyklí používat polotovary. Myslím, že už ztratili vazbu na generaci nebo dvě před nimi, která vařila normálně, zároveň hraje roli i lenost. Když je naučíte uvařit těstoviny, je to výhra. A když jim řeknete, aby si k nim uvařili omáčku, tak nevědí, protože omáčku připraví z pytlíku. Fastfood je navíc hrozně levný. Takže se pak nedivte, že než se doma plácat s vařením, jdou se radši najíst ven za pár dolarů. Jenže jsou to prázdné kalorie, je to slané a tučné, takže se není co divit, že kynou.





foodpioneerka Anna Grosmanová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...