pondělí 9. listopadu 2020

podlesníky

Starý recept ze Slovácka. Jde o bramborové těsto upečené v zelných listech. Podlesníky se podávaly jak na slano, například posypané sýrem, tak na sladko, s jogurtem, marmeládou …

1 kg brambor
4 ks storužky česneku
2 ks vejce
1 dl mléka
hrubá mouka dle potřeby
zelné (kapustové) listy
sádlo
sůl

Postup:
1. Syrové brambory nastrouháme, přebytečnou vodu vymačkáme
2. Brambory zalijeme horkým mlékem, přidáme vejce, utřený česnek, mouku a vypracujeme v řidší těsto, podobné jako na lívance 3. Zelné listy opereme, rozložíme na plech, do listů nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 190-200 °C na 30-40 minut
4. Po upečení zelný list sloupneme a na talíři podlesníky potřeme z obou stran sádlem.

Doporučení:
Zelné listy lze nahradit listy kapusty. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...