sobota 26. září 2015

Kynutý koláč s rebarborou

250 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
50 g sádla
30 g másla
1 vejce
2 lžíce oleje
60 g cukru
1 1/2 dcl vlažného mléka
30 g droždí
lžíce cukru na kvásek

Vlažné mléko smícháme s cukrem a špetkou soli ( půl lžičky NaCl). Po rozpuštění přidáme droždí do vytvoření pěny. Přidáme tuky (sádlo, máslo, olej, vejce) a přisypeme sypké suroviny a mísíme. Nemusíme mísit půl hodiny, stačí suroviny promísit. Mísu zakryjeme utěrkou a vložíme do teplé vody a následně přemícháme. Rozválíme na plech a přidáme rebarboru a pečeme. Připravíme drobenku, kterou koláč posypeme.

drobenka:
hrubá mouka s moučkovým cukrem v poměru 1:1
máslo

Hrubou mouku smícháme s cukrem a přidáme máslo, aby se tvořily hrudky drobenky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...