neděle 20. září 2015

Pečené brambory se slaninou a sýrem

brambory
olej na vymazání plechu
slanina
sýr ( eidam, niva)
kysaná smetana
šťáva z limetky
sůl

Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Brambory ve slupce dobře omyjeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Plech potřeme olejem a rozložíme na něj brambory řeznou plochou. Pečeme v předehřáté troubě asi 40- 45 minut, podle velikosti brambor. Chvíli před dopečením na každou bramboru položíme plátek slaniny a pečeme, dokud se slanina nerozpeče do křupava. Nakonec přes slaninu položíme kousek sýra a dopečeme, dokud se sýr neroztaví.

Kysanou smetanu rozmícháme, dochutíme solí a vmícháme do ní prolisovaný česnek ašťávu z limetky.

Pečené brambory podáváme  se zakysanou smetanou, která slouží jako dip.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...