neděle 18. října 2015

lanýže z bílé čokolády

230 g bílé čokolády
2 lžíce másla
5 lžic šlehačky
1 lžíce citronového nebo pomerančového likéru

na polevu:
100 g bílé čokolády

Máslo a šlehačku přivedeme za stálého míchání k varu a asi minutu povaříme. Hrnec odstavíme, nalámeme do něj čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Vylijeme na pekáček vyložený pečícím papírem a uložíme na dvě hodiny do chladu.. Poté lžičkou vylamujeme kousky hmoty a modelujeme kuličky. Dáme opět asi na 30 minut vychladit. Poté máčíme v polevě (rozpuštěné ve vodní lázni) a necháme ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...