pondělí 19. října 2015

rybízová/ malinová šťáva nevařená

2 - 2, 5 kg rybízu/ malin
3 dkg kyseliny citronovové
1,5 l vařící vody
2 kg krystalu
sáček Pektolu


2 - 2,5 kg rybízu dáme do mísy a posypeme kyselinou citronovou (cca 3 dkg) a zalijeme 1, 5 l vařící vody a necháme 24 hodin vylouhovat, občas promícháme. Rybíz přecedíme (nemačkáme) a do získané šťávy přidáme 2kg krystalového cukru ve kterém rozmícháme sáček Pektolu. Opět necháme 24 hodin s občasným promícháním. Nakonec stáčíme do lahví

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...