1/2 kg předvařeného hrachu
česnek
sůl
majoránka
tuk
mouka
1 cibule
kyselá okurka
Hrách opláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme chvíli máčet. Hrách uvaříme ve stejné vodě, ve které se máčel. Vaříme jej asi třičtvrtě hodiny. Hotový hrách prolisujeme nebo pomeleme, dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou a pepřem. Dle chuti ještě přisolíme. Hrachovou kaši zředíme trochou vývaru, zahustíme jíškou připravenou z tuku a mouky a metličkou rozšleháme. Jednotlivé porce zdobíme osmaženou cibulkou sekanou na drobno a vějířkem kyselé okurky
Podle § 1 knihomolského zákoníku mi probíhají před očima tisíce písmenek denně. Na bannerech, cedulích, monitorech a papíru. Ale sem si vybírám, co nechci ztratit z paměti..
středa 16. prosince 2015
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Zkoušky z lásky
Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...
-
Nelze pochybovat o tom, že z hlediska inkvizitorů autorského práva byla činnost Království mluveného slova smrtelným hříchem. Na druhou str...
-
Živote, postůj, já jsem tvůj, mám ústa, oči, noc a řeku, miluji, vidím, hořím, teku, radostem pláč svůj obětuj, na čelo polož vrásu vr...
Žádné komentáře:
Okomentovat