čtvrtek 24. prosince 2015

losos na pomerančích

4 plátky lososa
1 lžička celého černého pepře
1 lžička koriandrových semínek
1 lžíce olivového oleje
15 gmásla
120 ml čerstvé pomerančové šťávy
120 ml suchého bílého vína
120 ml smetany
sůl, petrželka, kůra z 1/2 pomeranče

Plátky ryby zbavíme všech kostí, očistíme, osolíme a okořeníme mletými koriandrovými semínky a celým pepřem.-
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a na mírném ohni osmažíme plátky lososa z obou stran dozlatova. Maso vytáhneme a dáme stranou. Do výpeku přilijeme pomerančovou šťávu a bílé víno, přivedeme k varu. Vmícháme smetanu a vaříme, dokud nevznikne omáčka.
Kousky ryby položíme na talíř a přelijeme scezenou omáčkou. zdobíme snítky petrželové natě, připadně i strouhanou pomerančovou kůrou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...