4 plátky lososa
1 lžička celého černého pepře
1 lžička koriandrových semínek
1 lžíce olivového oleje
15 gmásla
120 ml čerstvé pomerančové šťávy
120 ml suchého bílého vína
120 ml smetany
sůl, petrželka, kůra z 1/2 pomeranče
Plátky ryby zbavíme všech kostí, očistíme, osolíme a okořeníme mletými koriandrovými semínky a celým pepřem.-
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a na mírném ohni osmažíme plátky lososa z obou stran dozlatova. Maso vytáhneme a dáme stranou. Do výpeku přilijeme pomerančovou šťávu a bílé víno, přivedeme k varu. Vmícháme smetanu a vaříme, dokud nevznikne omáčka.
Kousky ryby položíme na talíř a přelijeme scezenou omáčkou. zdobíme snítky petrželové natě, připadně i strouhanou pomerančovou kůrou.
Podle § 1 knihomolského zákoníku mi probíhají před očima tisíce písmenek denně. Na bannerech, cedulích, monitorech a papíru. Ale sem si vybírám, co nechci ztratit z paměti..
čtvrtek 24. prosince 2015
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Zkoušky z lásky
Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...
-
Nelze pochybovat o tom, že z hlediska inkvizitorů autorského práva byla činnost Království mluveného slova smrtelným hříchem. Na druhou str...
-
Živote, postůj, já jsem tvůj, mám ústa, oči, noc a řeku, miluji, vidím, hořím, teku, radostem pláč svůj obětuj, na čelo polož vrásu vr...
Žádné komentáře:
Okomentovat