středa 16. prosince 2015

španělský ptáček

4 plátky hovězího roštěnce
sůl, pepř
plnotučná horčice na potření
4 plátky šunky a 4 plátky slaniny nebo 4 špalíky oblíbené uzeniny
2 velké kyselé okurky přepůlené
1 vejce uvařené natvrdo
1 cibule oloupaná rozčtvrcená
na dokončení:
1 lžíce sádla
150 g slaniny na kostičky
1 cibule nasekaná nadrobno
sůl, pepř, trocha pálivé papriky
250 ml hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky

Maso lehce naklepejjte, osolte a opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek masa položte po plátku šunky a slaniny nebo špalík uzeniny, přidejte půlku okurky, čtvrtku vejce a čtvrtku cibule. Zarolujte a svažte do balíčku - ptáčka. Na rozehřátém sádle osmažte slaninu a pak cibuli. V základu ze všech stran osmahněte ptáčky. Osolte, opepřete a poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a v troubě předehřáté na 180 °C duste do měkka asi hodinu. Vývar dolévejte dle potřeby. Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, podlijte zbytkem vývaru a 15 minut povařte- Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...