čtvrtek 17. prosince 2015

Vepřová roláda s piniovými jadérky

4 porce:
80 g sušených hub
150 g másla
svazek tymiánu
100 g piniových jadérek
sůl, pepř
1 vejce
700 g vepřové plece nebo kýty
1 cibule
2 lžíce hladké mouky

Houby necháme ve studené vodě nabobtnat. Pak je vymačkáme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla a asi 5 minut na něm restujeme houby. Přidáme otrhané lístky tymiánu a pinie. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, vše promícháme a necháme zchladnout.
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme a osolíme. Rozložíme na něj houbovou směs a zavineme. Svážeme provázkem a dáme do pekáčku.
Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, rozložíme k masu, podlijeme zhruba 200 ml vody a pekáček vložáme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme asi hodinu do měkka. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem.
Maso vyjmeme a odstraníme provázek. Výpek orestujeme na tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a asi 10 minut povaříme. Pak v omáčce rozmícháme zbylé máslo a vrátíme do ní prohřát maso.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...