pátek 22. ledna 2016

drožďová pomazánka

10 kostek droždí
2 cibule
trochu oleje
2 vejce
hrnek strouhanky
vegeta
lžíce francouzské hořčice
2 hrnky vody nebo mléka
sůl

Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme droždí a osmažíme do zlatohněda. Pak do směsi přidáme vodu nebo mléko, strouhanku a vejce. Pomazánku dochutíme vegetou, hořčicí a solí a za stálého míchání prohříváme. Hmota by měla být hustá, aby se dala namazat na chleba, podle potřeby můžeme přidat trošku vody nebo strouhanky. Pomazánku necháme vychladnout, mažeme ji na chleba a zdobíme zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...