1,5 l vývaru z hovězího předního masa¨
50 g másla
60 g hladké mouky
větší cibule
5 lžic rajského protlaku
lžička švestkových povidel
špetka perníkového koření
5 kuliček celého pepře
2 kuličky nového koření
bobkový list
2 lžíce cukru
Na másle zpěníme cibuli, zasypeme hladkou moukou a usmažíme tmavší jíšku, kterou zředíme vývarem, přidáme koření a krátce povaříme. Vývar zcedíme, znovu přivedeme k varu, přidáme protlak, povidla a podle chuti osolíme, osladíme, přidáme skořici, necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem a kousky hovězího masa.
50 g másla
60 g hladké mouky
větší cibule
5 lžic rajského protlaku
lžička švestkových povidel
špetka perníkového koření
5 kuliček celého pepře
2 kuličky nového koření
bobkový list
2 lžíce cukru
Na másle zpěníme cibuli, zasypeme hladkou moukou a usmažíme tmavší jíšku, kterou zředíme vývarem, přidáme koření a krátce povaříme. Vývar zcedíme, znovu přivedeme k varu, přidáme protlak, povidla a podle chuti osolíme, osladíme, přidáme skořici, necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem a kousky hovězího masa.
Žádné komentáře:
Okomentovat