100 g másla
trochu hladké mouky
1 l plnotučného mléka
1 čerstvý kořen křenu
citron, sůl
Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji mlékem a mícháme ji metličkou dohladka. Základ deset minut povaříme, osolíme a přidáme na jemno nastrouhaný křen a necháme dalších 5 minut povařit. Ponorným mixérem rozmixujeme tak, aby byla omáčka velmi jemná. Můžeme přidat ještě oříšek másla a zakápnout troškou citronové šťávy. Podáváme s vařeným uzeným pleckem a houskovým knedlíkem.
trochu hladké mouky
1 l plnotučného mléka
1 čerstvý kořen křenu
citron, sůl
Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji mlékem a mícháme ji metličkou dohladka. Základ deset minut povaříme, osolíme a přidáme na jemno nastrouhaný křen a necháme dalších 5 minut povařit. Ponorným mixérem rozmixujeme tak, aby byla omáčka velmi jemná. Můžeme přidat ještě oříšek másla a zakápnout troškou citronové šťávy. Podáváme s vařeným uzeným pleckem a houskovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat