pátek 22. ledna 2016

křenová omáčka

100 g másla
trochu hladké mouky
1 l plnotučného mléka
1 čerstvý kořen křenu
citron, sůl

Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji mlékem a mícháme ji metličkou dohladka. Základ deset minut povaříme, osolíme a přidáme na jemno nastrouhaný křen a necháme dalších 5 minut povařit. Ponorným mixérem rozmixujeme tak, aby byla omáčka velmi jemná. Můžeme přidat ještě oříšek másla a zakápnout troškou citronové šťávy. Podáváme s vařeným uzeným pleckem a houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...