sobota 23. ledna 2016

langoše

220 ml mléka
1 kelímek zakysané smetany
1 vejce
720 g hladké mouky
1/2 čajové lžičky soli
1 kostka čerstvého droždí

Do formy domácí pekárny dáváme ingredience dle psaného pořadí. Pekárnu nastavíme na program příprava těsta. Po skončení programu vykynuté těsto vytáhneme z formy na připravený vál, který posypeme moukou, aby se těsto nelepilo. Z těsta ukrajujeme menší kousky, které vyválíme válečkem na placky. Langoše smažíme ve větším množství oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci). Dozlatova usmažené langoše potřeme česnekem, osolíme a posypeme sýrem a nakonec pokapeme kečupem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...