220 ml mléka
1 kelímek zakysané smetany
1 vejce
720 g hladké mouky
1/2 čajové lžičky soli
1 kostka čerstvého droždí
Do formy domácí pekárny dáváme ingredience dle psaného pořadí. Pekárnu nastavíme na program příprava těsta. Po skončení programu vykynuté těsto vytáhneme z formy na připravený vál, který posypeme moukou, aby se těsto nelepilo. Z těsta ukrajujeme menší kousky, které vyválíme válečkem na placky. Langoše smažíme ve větším množství oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci). Dozlatova usmažené langoše potřeme česnekem, osolíme a posypeme sýrem a nakonec pokapeme kečupem.
1 kelímek zakysané smetany
1 vejce
720 g hladké mouky
1/2 čajové lžičky soli
1 kostka čerstvého droždí
Do formy domácí pekárny dáváme ingredience dle psaného pořadí. Pekárnu nastavíme na program příprava těsta. Po skončení programu vykynuté těsto vytáhneme z formy na připravený vál, který posypeme moukou, aby se těsto nelepilo. Z těsta ukrajujeme menší kousky, které vyválíme válečkem na placky. Langoše smažíme ve větším množství oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci). Dozlatova usmažené langoše potřeme česnekem, osolíme a posypeme sýrem a nakonec pokapeme kečupem.
Žádné komentáře:
Okomentovat