sobota 23. ledna 2016

okurková raita

500 g hustého řeckého jogurtu
velká hrst čerstvých mátových lístků
2 hrsti čerstvých koriandrových lístků
polovina okurky na drobné kostičky
1 lžička soli
špetka mletého kmínu
čerstvě vymačkaná citronová šťáva

V robotu rozmixujte jogurt, mátu a koriandr. Přendejte do mísy a vmíchejte okurku. Přetáhněte fólií a dejte zchladit. Teprve až před podáváním přidejte sůl, kmín a citronovou šťávu podle chuti. Hodí se ke grilovanému kuřeti nebo k namáčení opečených libanonských chlebů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...