sobota 23. dubna 2016

husa se švestkovým zelím

příprava 170 minut

na 4 porce


4 husí stehna
1 cibule
2 mrkve
sůl
1 lžička celého pepře

švestkové zelí:
1 velká sklenice červeného zelí
1 cibule
2 lžíce sádla
1 brambora
asi 3 lžíce povidel, sůl
1/2 lžičky drceného hřebíčku
špetka skořice
200 ml červeného vína

Stehna očistěte a nasolte. Zeleninu očistěte a pokrájejte na špalíčky. Vše vložte do pekáčku, přidejte koření a trochu vody. Pekáček přiklopte a vložte do trouby.
Stehna pečte při 180 °C asi 60 minut. Pak je bez poklice dopékejte dalších 90 minut Během pečení je průběžně přelévejte výpekem.
Zelí vyklopte do síta. Na sádle orestujte oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte zelí, na jemno nastrouhanou bramboru, povidla, trochu soli a koření. Všechno podlijte vínem a krátce poduste. Zelí dochuťte a odstavte. Podávejte s bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...