příprava 170 minut
na 4 porce
4 husí stehna
1 cibule
2 mrkve
sůl
1 lžička celého pepře
švestkové zelí:
1 velká sklenice červeného zelí
1 cibule
2 lžíce sádla
1 brambora
asi 3 lžíce povidel, sůl
1/2 lžičky drceného hřebíčku
špetka skořice
200 ml červeného vína
Stehna očistěte a nasolte. Zeleninu očistěte a pokrájejte na špalíčky. Vše vložte do pekáčku, přidejte koření a trochu vody. Pekáček přiklopte a vložte do trouby.
Stehna pečte při 180 °C asi 60 minut. Pak je bez poklice dopékejte dalších 90 minut Během pečení je průběžně přelévejte výpekem.
Zelí vyklopte do síta. Na sádle orestujte oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte zelí, na jemno nastrouhanou bramboru, povidla, trochu soli a koření. Všechno podlijte vínem a krátce poduste. Zelí dochuťte a odstavte. Podávejte s bramborovým knedlíkem.
na 4 porce
4 husí stehna
1 cibule
2 mrkve
sůl
1 lžička celého pepře
švestkové zelí:
1 velká sklenice červeného zelí
1 cibule
2 lžíce sádla
1 brambora
asi 3 lžíce povidel, sůl
1/2 lžičky drceného hřebíčku
špetka skořice
200 ml červeného vína
Stehna očistěte a nasolte. Zeleninu očistěte a pokrájejte na špalíčky. Vše vložte do pekáčku, přidejte koření a trochu vody. Pekáček přiklopte a vložte do trouby.
Stehna pečte při 180 °C asi 60 minut. Pak je bez poklice dopékejte dalších 90 minut Během pečení je průběžně přelévejte výpekem.
Zelí vyklopte do síta. Na sádle orestujte oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte zelí, na jemno nastrouhanou bramboru, povidla, trochu soli a koření. Všechno podlijte vínem a krátce poduste. Zelí dochuťte a odstavte. Podávejte s bramborovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat