250 g ricotty
100 g zakysané smetany
2 hrsti bylinek (např. petrželky, pažitky, bršlice kozí
nohy, listů pampelišky nebo šťovíku) a jedlých květů (např. pažity, měsíčku,
medvědího česneku, ředkviček či křenu)
1 bagetu
Smícháme ricottu se zakysanou smetanou a necháme ji přes noc
vykapat. Druhý den ochutíme solí.
Bylinky a kvítky omyjeme a otrháme.
Nakrájíme bagetu na plátky a v troubě je asi 10 min
pečeme při 180 °C, dokud nejsou dokřupava opečené.
Nakrájíme nadrobno asi 2/ 3 bylinek a 2/ 3 květů.
Květy a bylinky smícháme s vytvořeným sýrem a potřeme
jimi bagety. Před podáváním ozdobíme zbylými květy a bylinkami.
Active beauty 3/ 2016
Žádné komentáře:
Okomentovat