sobota 23. července 2016

Čerstvý bylinkový sýr s křupavou bagetou

250 g ricotty
100 g zakysané smetany
2 hrsti bylinek (např. petrželky, pažitky, bršlice kozí nohy, listů pampelišky nebo šťovíku) a jedlých květů (např. pažity, měsíčku, medvědího česneku, ředkviček či křenu)
1 bagetu

Smícháme ricottu se zakysanou smetanou a necháme ji přes noc vykapat. Druhý den ochutíme solí.
Bylinky a kvítky omyjeme a otrháme.
Nakrájíme bagetu na plátky a v troubě je asi 10 min pečeme při 180 °C, dokud nejsou dokřupava opečené.
Nakrájíme nadrobno asi 2/ 3 bylinek a 2/ 3 květů.

Květy a bylinky smícháme s vytvořeným sýrem a potřeme jimi bagety. Před podáváním ozdobíme zbylými květy a bylinkami.


Active beauty 3/ 2016

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...