Na 6 malých koláčků:
Na těsto:
175 g mouky
100 g másla
50 g vody
Lžičku soli
Na náplň:
1 cibuli
1 stroužek česneku
30 g másla, případně 2 lžíce oleje
4 – 5 hrstí divokých bylinek (např. bršlice kozí nohy,
kopřivy, lístky pampelišky, merlíku, řebříčku, oregana, kontryhele)
250 g tvarohu
250 g ricotty
200 g smetany ke šlehání
3 vejce
Sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek
Smícháme všechny přísady na křehké těsto, vypracujeme jej do
hladka a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme asi hodinu odpočinout
v chladničce.
Na náplň nadrobno nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a
nasekáme nahrubo.
Cibuli a česnek podusíme na másle a necháme vychladnout.
V míse rozmixujeme do pěny tvaroh, ricottu, smetanu,
vejce, cibuli, česnek a bylinky. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Formičky na koláče vymažeme tukem, vtlačíme do nich těsto,
okraje mírně vytáhneme nahoru a vlijeme dovnitř náplň.
Předehřejeme troubu na 180 °C a koláčky pečeme 30 – 335 min.
Těsto by mělo být dozlatova upečené a náplň ztuhlá.
Active beauty 3/ 2016
Žádné komentáře:
Okomentovat