500 g mletého hovězího masa
1 cibule nakrájená nadrobno
2 lžíce sádla
2 lžičky sladké papriky
1 l hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky
Sůl, mletý pepř, špetka kmínu, špetka mletého chilli, špetka
majoránky
2 stroužky drceného česneku
1 – 2 brambory
V hrnci na polovině tuku zpěníme cibuli. Přidáme mleté
maso a pět minut opékám. Zaprášíme paprikou, zamícháme a ihned zalijeme
polovinou vývaru. Osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a chilli a přiklopené
dusíme téměř doměkka. V jiném hrnci zpěníme na zbylém tuku mouku, až
zesvětlá, jíšku zalijeme zbylým vychladlým vývarem a rozšleháme. Přilijeme
k základu, přidáme oloupané předvařené kostky brambory, drcený česnek,
majoránku a za občasného míchání vaříme asi 15 min až brambory změknou.
Žádné komentáře:
Okomentovat