sobota 23. července 2016

Gulášová polévka

500 g mletého hovězího masa
1 cibule nakrájená nadrobno
2 lžíce sádla
2 lžičky sladké papriky
1 l hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky
Sůl, mletý pepř, špetka kmínu, špetka mletého chilli, špetka majoránky
2 stroužky drceného česneku
1 – 2 brambory


V hrnci na polovině tuku zpěníme cibuli. Přidáme mleté maso a pět minut opékám. Zaprášíme paprikou, zamícháme a ihned zalijeme polovinou vývaru. Osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a chilli a přiklopené dusíme téměř doměkka. V jiném hrnci zpěníme na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijeme zbylým vychladlým vývarem a rozšleháme. Přilijeme k základu, přidáme oloupané předvařené kostky brambory, drcený česnek, majoránku a za občasného míchání vaříme asi 15 min až brambory změknou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...