4 sýry lučina
4 vanilkové cukry
6 vajec
120 g cukru krystal
200 g zakysané smetany
1 balení máslových sušenek
6 ks kávových sušenek
Bazalka, máslo, citron
Celé balení máslových sušenek a kávové sušenky rozmixujeme,
zalijeme rozehřátým máslem, aby se s vláčnou hmotou dalo pracovat.
Vymažeme si kulatou formu, hmotu do ní nasypeme, rovnoměrně rozprostřeme a od
středu do stran umačkáváme a vytlačujeme na stěny. Formu dáme a 5 min do trouby
zahřáté na 200 °C.
Krém: Do mixéru nasypeme cukr, přidáme lučinu a promícháme,
aby se krystalky cukru rozpustily. Přidáme zakysanou smetanu a pomalu
přimícháme vejce, jedno po druhém. Krémovou hmotu pak nalijeme do formy
s předpečeným korpusem a pečeme v troubě 35 minut při 145 °C. Krém
musí být asi 2 – 3 cm od okraje pevný, ale uprostřed musí zůstat „rosolovitý“.
Cheesecake přiklopíme alobalem a necháme zchladnout a teprve pak dáme uležet do
lednice.
Žádné komentáře:
Okomentovat