sobota 23. července 2016

Cheesecake s malinovým přelivem a bazalkovým cukrem

4 sýry lučina
4 vanilkové cukry
6 vajec
120 g cukru krystal
200 g zakysané smetany
1 balení máslových sušenek
6 ks kávových sušenek
Bazalka, máslo, citron

Celé balení máslových sušenek a kávové sušenky rozmixujeme, zalijeme rozehřátým máslem, aby se s vláčnou hmotou dalo pracovat. Vymažeme si kulatou formu, hmotu do ní nasypeme, rovnoměrně rozprostřeme a od středu do stran umačkáváme a vytlačujeme na stěny. Formu dáme a 5 min do trouby zahřáté na 200 °C.

Krém: Do mixéru nasypeme cukr, přidáme lučinu a promícháme, aby se krystalky cukru rozpustily. Přidáme zakysanou smetanu a pomalu přimícháme vejce, jedno po druhém. Krémovou hmotu pak nalijeme do formy s předpečeným korpusem a pečeme v troubě 35 minut při 145 °C. Krém musí být asi 2 – 3 cm od okraje pevný, ale uprostřed musí zůstat „rosolovitý“. Cheesecake přiklopíme alobalem a necháme zchladnout a teprve pak dáme uležet do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...