sobota 23. července 2016

Rychlá francouzská paštika

120 g másla
6 lžic olivového oleje
8 lžic nakrájené cibule
500 g kuřecích jater
Sůl, černý pepř
6 lžic koňaku

Za častého míchání necháme na pánvi zesklovatět cibuli. Přidáme játra, snížíme teplotu a opepříme. Přikryjeme a dusíme asi 15 min. Játra s cibulkou dáme do mixéru a necháme vychladnout. Původní pánev postavíme na oheň, přilijeme koňak, flambujeme a necháme zredukovat na minimum. Poté přilijeme k játrům, přidáme změklé máslo, vše osolíme a opepříme. Směs rozmixujeme na hladko. Přendáme do připravené nádobky a zalijeme troškou tekutého másla. Necháme vychladit.


Přestože jsou tyto vnitřnosti bohatým zdrojem bílkovin, železa, vitaminu A, B, D a například také zinku, rozhodně by se to s jejich konzumací nemělo příliš přehánět. Zároveň totiž obsahují i velké množství cholesterolu. Kvůli významnému podílu vitaminu A nejsou játra ideální potravinou ani pro těhotné ženy. Obecně výživoví experti doporučují dopřát si tuto pochoutku v průměru dvakrát do měsíce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...