800 g rozpůlených rajčat
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce oleje
2 oloupané a rozdrcené stroužky česneku
Mořská sůl, čerstvě mletý pepř
2 chlazená rozválená listová těsta á 275 g
800 g ricotty
Citronová kůra ze 3 – 4 citronů
120 g strouhaného parmazánu (plus trocha navíc
k podávání)
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte
rajčata, ocet, olej, česnek, sůl a pepř a odložte stranou. Listová těsta
přesuňte na 2 vymazané plechy vyložené pečícím papírem. Ricottu, citronovou
kůru a parmazán promíchejte v misce, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na
připravená těsta a pečte 20 – 25 min.. Vyndejte z trouby a navrch rozložte
ochucená rajčata, posypte parmazánem a hned podávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat