sobota 23. července 2016

Pečený pstruh s citronovou solí a aioli

4 celí vykuchaní pstruzi
100 g změklého másla
4 stroužky česneku na plátky
Skrojky citronu k podávání

Na citronovou sůl:
1 lžíce najemno strouhané citronové kůry
2 lžíce vločkové soli

Na aioli:
150 g majonézy
2 prolisované stroužky česneku

Předehřejte troubu na 200 °C. Nejdřív si připravte citronovou sůl: kůru se solí důkladně promíchejte v malé misce. V jiné misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a uchovejte v chladu. Malým, ostrým nožem udělejte do kůže pstruha několik zářezů. Smíchejte máslo s plátky česneku. Trochu směsi zapravte do zářezů, zbytek naneste do ryb. Pečte je na plechu vyloženém pečícím papírem 30 – 35 min, aby byly propečené.

Podávejte s citronovou solí, aioli a skrojky citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...