4 celí vykuchaní pstruzi
100 g změklého másla
4 stroužky česneku na plátky
Skrojky citronu k podávání
Na citronovou sůl:
1 lžíce najemno strouhané citronové kůry
2 lžíce vločkové soli
Na aioli:
150 g majonézy
2 prolisované stroužky česneku
Předehřejte troubu na 200 °C. Nejdřív si připravte
citronovou sůl: kůru se solí důkladně promíchejte v malé misce.
V jiné misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a uchovejte
v chladu. Malým, ostrým nožem udělejte do kůže pstruha několik zářezů.
Smíchejte máslo s plátky česneku. Trochu směsi zapravte do zářezů, zbytek
naneste do ryb. Pečte je na plechu vyloženém pečícím papírem 30 – 35 min, aby
byly propečené.
Podávejte s citronovou solí, aioli a skrojky citronu.
Žádné komentáře:
Okomentovat