5 plátů toastového chleba
5 půlek hermelínu
6 – 8 kuliček zeleného nebo barevného pepře
2 – 3 lžíce horkého medu
Lístečky máty a brusinky na dozdobení
Toastový chléb:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 lžíce soli
1 lžička krupicového cukru
1 lžíce oleje
40 g másla rozpuštěného
320 ml mléka
½ sušeného droždí
Na předem upečený toastových chléb posadíme půlku
rozpečeného hermelínu tak, aby byl plísní dolů a vnitřek nám nevytekl.
Přelijeme směsí zeleného nebo barevného pepře, který jsme si částečně nadrtili
a nechali lehce zkaramelizovat na medu. Med má být teplý. Dozdobíme mátou a
brusinkami.
Chléb: Do formy nalijeme mléko, olej, dáme máslo. Pak
dosypeme mouky, do jednoho rohu dáme cukr a droždí a do druhého sůl. Pekárnu
zapneme na program toastový chlíb. Pokud pečeme chlév v troubě, prvních 15
min na 220 °C a pak ještě půlhodinu na 200 °C. Jestli chceme chléb méně
křupavý, troubu vypneme o 10 min dříve.
5 plus 2 číslo 17 ročník V
Žádné komentáře:
Okomentovat