sobota 24. prosince 2016

bramborový salát se žampiony a vínem

800 g brambor
100 g žampionů
1 šálek hovězího vývaru
4 vejce uvařená natvrdo
1 jablko
1 cibule
pepř a sůl

na majonézu:
2 vejce uvařená natvrdo
0,1 l oleje
4 lžíce bílého vína
1 lžička hořčice
petrželová nať, sůl a cukr

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, rozkrájíme na plátky, uvaříme v hovězím vývaru a okapané přidáme k bramborám. Lehce zamícháme 4 vejce a 2 zbylé bílky rozkrájíme na kolečka. Směs zalijeme vývarem, v němž jsme vařili žampiony a necháme vsáknout. Zbylé dva žloutky uvařených vajec utřeme, osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej. Do utřené hmoty přidáme špetku cukru, jemně usekanou cibuli, oloupané a rozstrouhané jablko, hořčici a bílé víno. Majonézou přelijeme připravený salát a na povrchu jej ozdobíme snítkami petrželové natě a podáváme vychlazený.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...