800 g brambor
100 g žampionů
1 šálek hovězího vývaru
4 vejce uvařená natvrdo
1 jablko
1 cibule
pepř a sůl
na majonézu:
2 vejce uvařená natvrdo
0,1 l oleje
4 lžíce bílého vína
1 lžička hořčice
petrželová nať, sůl a cukr
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, rozkrájíme na plátky, uvaříme v hovězím vývaru a okapané přidáme k bramborám. Lehce zamícháme 4 vejce a 2 zbylé bílky rozkrájíme na kolečka. Směs zalijeme vývarem, v němž jsme vařili žampiony a necháme vsáknout. Zbylé dva žloutky uvařených vajec utřeme, osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej. Do utřené hmoty přidáme špetku cukru, jemně usekanou cibuli, oloupané a rozstrouhané jablko, hořčici a bílé víno. Majonézou přelijeme připravený salát a na povrchu jej ozdobíme snítkami petrželové natě a podáváme vychlazený.
100 g žampionů
1 šálek hovězího vývaru
4 vejce uvařená natvrdo
1 jablko
1 cibule
pepř a sůl
na majonézu:
2 vejce uvařená natvrdo
0,1 l oleje
4 lžíce bílého vína
1 lžička hořčice
petrželová nať, sůl a cukr
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, rozkrájíme na plátky, uvaříme v hovězím vývaru a okapané přidáme k bramborám. Lehce zamícháme 4 vejce a 2 zbylé bílky rozkrájíme na kolečka. Směs zalijeme vývarem, v němž jsme vařili žampiony a necháme vsáknout. Zbylé dva žloutky uvařených vajec utřeme, osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej. Do utřené hmoty přidáme špetku cukru, jemně usekanou cibuli, oloupané a rozstrouhané jablko, hořčici a bílé víno. Majonézou přelijeme připravený salát a na povrchu jej ozdobíme snítkami petrželové natě a podáváme vychlazený.
Žádné komentáře:
Okomentovat