středa 14. prosince 2016

Parmezán na špejli

300 g parmezánu
1 – 2 lžíce máku
1 – 2 lžíce sezamových semínek
1 – 2 lžíce oregana


Plech vyložíme pečícím papírem a na něj v malých kolečkách nasypeme polovinu připraveného parmezánu. Kolečka uděláme tak, abychom do nich mohli položit špejle. Zasypeme je zbývajícím parmezánem a vršek ozdobíme mákem, sezamovými semínky nebo oreganem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 10 minut, dokud se parmezán neroztaví a lehce nezezlátne. Vyndáme plech z trouby a necháme zchladnout. Teprve pak opatrně vyjmeme všechny špejle s parmezánem z plechu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...