Zatímco ve světě se o ní
mluví jako o světovém fenoménu letošního léta, ve Vizovicích "černou zmrzlinu z kozího mléka vyrábějí
už od loňska.
Izraelský Jeruzalém Post o ní
píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu, britský Daily Mail exkluzivně
informuje o tajemné přísadě kokosového popela a třeba The Sun zase popisuje
jedinečnou chuť uhlí a mandlí. Senzaci vyvolala i jistá vyhlášená cukrárna v
Los Angeles, která pochoutku s názvem Goth či Black Roses prodává za sedm
dolarů, tedy asi 160 korun. Světové deníky ale pravděpodobně neznají kozí farmu
z Vizovic na Zlínsku, kde černá zmrzlina není žádnou novinkou. Z kozího mléka
ji tam vyrábějí už od loňska.
"Dal si ji tu jeden pán
z Ostravy, který říkal, že celý život fáral do dolů. Pochvaloval si, že se mu
konečně vrátil ten pocit, jako když má uhlí v hubě,"cituje Vlček se
smíchem jadrná slova horníka.
5plus2 číslo 25 ročník VI 23.června 2017
Žádné komentáře:
Okomentovat