úterý 7. listopadu 2017

Polévka z červené řepy s vejcem a ředkvičkami



na 2 porce:
 
1 cibule
2 stroužky česneku
20 g másla
400 g červené řepy
500 ml kuřecího vývaru
7 g medu
šťáva z půlky citronu
80 g bílého jogurtu
1 natvrdo uvařené vejce
40 g ředkviček
20 g rukoly
sůl, pepř

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a společně je orestujeme na másle. Přidáme oloupanou řepu, nakrájenou na kousky, zalijeme vývarem a necháme vařit doměkka. Osolíme, opepříme, dochutíme medem a citronovou šťávou. Polévku rozmixujeme a podáváme ozdobenou jogurtem, na plátky nakrájenými ředkvičkami, půlkou vařeného vejce a rukolou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...