220 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 lžičky nového koření
110 g másla
60 g cukru
75 g rozinek
1 vejce
máslo na smažení
Mouku smícháme s práškem do
pečiva, solí a kořením a společně prosejeme do větší mísy.
Máslo nakrájíme na kostičky,
naházíme do mísy k mouce a prsty vypracujeme hmotu podobnou jemné žmolence.
Přidáme rozinky a cukr,
promícháme, nakonec přilijeme vidličkou prošlehané vejce, dobře promícháme, až
se všechno hezky spojí.
Těsto dáme na pomoučený vál,
rukou roztáhneme a hrdlem skleničky vykrajujeme koláčky.
S těstem by mělo jít dobře
pracovat. Kdyby bylo moc suché, přilijeme trochu mléka a naopak, kdyby se moc
lepilo, přidáme mouku.
Smažíme na středním ohni na
pánvi na másle asi tři minuty z každé strany.
Welsh cakes se jí většinou
teplé s máslem a ovocem. Vydrží klidně i tři dny a dají se rozpéct v toastovači.
Žádné komentáře:
Okomentovat