250 g ricotty
170 g světle hnědého třtinového
cukru
dvě malá expressa po 75 ml
Připravte 2 kávy. Jednu z
nich dejte do malého kastrolku spolu s cukrem a prohřejte, až se cukr rozpustí.
Ušlehejte do hladkého krému spolu s ricottou a uložte do plastové misky do mrazáku.
Po třech hodinách promíchejte hezky od krajů, kde směs tuhne víc než ve středu.
Zmrzlé hrudky rozetřete. Uložte opět do mrazáku a dejte mrazit i hrneček s
druhou kávou.
Po hodině mrazení vše vyjměte
z mrazáku. Kávu rozbijte do menších krystalků v misce. Ricottovou zmrzlinu
promíchejte a vmíchejte 3/4 mražených kávových krystalků. Rozdělte do misek,
polijte zbylou roztátou kávou a ihned podávejte.
Místo s druhou kávou můžete
hotovou zmrzlinu smíchat se 4 lžícemi rumu nebo whisky.
Žádné komentáře:
Okomentovat