úterý 30. ledna 2018

Kávová zmrzlina s ricottou

250 g ricotty
170 g světle hnědého třtinového cukru
dvě malá expressa po 75 ml

Připravte 2 kávy. Jednu z nich dejte do malého kastrolku spolu s cukrem a prohřejte, až se cukr rozpustí. Ušlehejte do hladkého krému spolu s ricottou a uložte do plastové misky do mrazáku. Po třech hodinách promíchejte hezky od krajů, kde směs tuhne víc než ve středu. Zmrzlé hrudky rozetřete. Uložte opět do mrazáku a dejte mrazit i hrneček s druhou kávou.
Po hodině mrazení vše vyjměte z mrazáku. Kávu rozbijte do menších krystalků v misce. Ricottovou zmrzlinu promíchejte a vmíchejte 3/4 mražených kávových krystalků. Rozdělte do misek, polijte zbylou roztátou kávou a ihned podávejte.

Místo s druhou kávou můžete hotovou zmrzlinu smíchat se 4 lžícemi rumu nebo whisky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...