sobota 18. dubna 2020

French toast z mazance

Jak ze zbylého mazance udělat luxusní snídani? Všechno, co k tomu potřebujete, budete mít dost pravděpodobně doma.

4 plátky mazance 
1 vejce
2 vanilkové cukry
100 g másla
2 jablka
2 hrušky
muškátový oříšek
skořice
kardamom
50 g rozinek
1 dcl rumu
250 ml smetany ke šlehání
150 g tučného tvarohu
sůl
citronová kůra
bylinky (řeřicha, hořčice, potočnice, tymián…)
Rozinky namočte přes noc v rumu. Jablka a hrušky nakrájejte na kostičky, smíchejte s rozinkami s rumem, 50 g másla, jedním vanilkovým cukrem, skořicí, kardamomem, muškátovým oříškem a špetkou soli. Podlijte troškou vody a pečte na 180 °C přibližně 40 minut.

Na smetánek vyšlehejte 150 ml smetany s vanilkovým cukrem do tuha, pak opatrně vmíchejte tvaroh.

Rozšlehejte jedno vejce, zbylých 100 ml smetany a vanilkový cukr. Mazanec z obou stran vydatně namočte do smetanové směsi a opečte na másle dozlatova.

Na opečený mazanec dejte silnou vrstvu smetánku, pečená jablka a hrušky a nahoru nastrouhejte citronovou kůru a posypte bylinkami. Můžete polít javorovým nebo březovým sirupem.

Perfektně se k tomu hodí naturální cider.




letošní členka 30 pod 30 (Forbes), autorka kuchařky #Upgrade Kristína Nemčková

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...