Jak ze zbylého mazance udělat luxusní snídani? Všechno, co k tomu potřebujete, budete mít dost pravděpodobně doma.
4 plátky mazance
1 vejce
2 vanilkové cukry
100 g másla
2 jablka
2 hrušky
muškátový oříšek
skořice
kardamom
50 g rozinek
1 dcl rumu
250 ml smetany ke šlehání
150 g tučného tvarohu
sůl
citronová kůra
bylinky (řeřicha, hořčice, potočnice, tymián…)
Rozinky namočte přes noc v rumu. Jablka a hrušky nakrájejte na kostičky, smíchejte s rozinkami s rumem, 50 g másla, jedním vanilkovým cukrem, skořicí, kardamomem, muškátovým oříškem a špetkou soli. Podlijte troškou vody a pečte na 180 °C přibližně 40 minut.
Na smetánek vyšlehejte 150 ml smetany s vanilkovým cukrem do tuha, pak opatrně vmíchejte tvaroh.
Rozšlehejte jedno vejce, zbylých 100 ml smetany a vanilkový cukr. Mazanec z obou stran vydatně namočte do smetanové směsi a opečte na másle dozlatova.
Na opečený mazanec dejte silnou vrstvu smetánku, pečená jablka a hrušky a nahoru nastrouhejte citronovou kůru a posypte bylinkami. Můžete polít javorovým nebo březovým sirupem.
Perfektně se k tomu hodí naturální cider.
letošní členka 30 pod 30 (Forbes), autorka kuchařky #Upgrade Kristína Nemčková
Žádné komentáře:
Okomentovat