Výhonky smrků se mohou sklízet jen v druhé polovině května. Dají se ale naložit na celou zimu.
Natrháme ještě nerozvité smrkové výhonky. Trháme na čistém místě, abychom je nemuseli omývat.
Lehce přebereme, odstratníme šupinatá pouzdra a plníme do lahví. Můžeme přisypat trochu hořčičného semínka
V kastrolku svaříme 250 ml 8% octa a přidáme 750 ml vody a lžíci soli. Poměr je jednoduchý je to prostě 1 : 3. Pokud použijete 4% ocet je poměr 1 : 1.
Převařený nálev plníme do láhví a ihned uzavřeme.
Sterilizujeme v hrnci k tomu určeném nebo v myčce (spolu s nádobím) na inztenzivní program 75 stupňů.
Jana Vlková (Kytky k jídlu)
Žádné komentáře:
Okomentovat