500 g hovězí svíčkové/pupek/roštěná
30 g máty
50 g koriandru
3 šalotky
2 stonky citrónové trávy
1 lžička sušeného chilli
1 mango
2 ks červené chilli (cayenne)
2 lžíce rýžového pudru
8 lžic omáčky “nam pla”
100 g řapíkatého celeru
limetová šťáva
Postup: Nejprve si očistíme maso a vcelku ho ogrilujeme na pánvi (jako steak nebo dle vaší úpravy). Poté zabalíme horké maso do alobalu a necháme ho 15 minut odpočinout. Mezitím si oloupeme šalotku, překrojíme napůl a nakrájíme na měsíčky. Citrónovou trávu nasekáme na jemná kolečka. Bylinky opláchneme ve vodní lázni a ručně natrháme na kousky. Červené chilli (cayenne) nasekáme nadrobno.
Mango oloupeme, zbavíme pecky a poté nakrájíme dle tvrdosti na jemné proužky. Řapíkatý celer omyjeme a zešikma nakrájíme na tenčí proužky a la sashimi.
Ve větší misce si připravíme zálivku na salát, kde smícháme omáčku nam pla s rýžovým pudrem, vymačkanou šťávou z dvou limet a lžičkou sušeného chilli.
Odpočinuté maso vyjmeme z alobalu a nakrájíme na jemné plátky, poté maso smícháme s připravenou zálivkou a postupně ke směsi přidáme všechny bylinky a zbylé ingredience. Promícháme a servírujeme do hlubších misek.
Žádné komentáře:
Okomentovat