sobota 14. července 2012

pampeliškový med


2kg cukru krystal
2ks citronů
400ks hlaviček květů pampelišek
2l vody

Květy čistě opereme pod tekoucí vodou a vložíme do 4 litrového hrnce. Zalijeme je vodou. Citrony pořádně omyjeme, nakrájíme na kolečka, zbavíme je pecek a přidáme je do hrnce s pampeliškami.
Vše dáme vařit. Od bodu varu vaříme asi 15 minut. Pak necháme směs vylouhout do dalšího dne.
Druhý den směs přecedíme přes plátno do čistého většího hrnce. Do získané pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání směs vaříme 1,5 hodiny, než se med začne táhnout.
Hotový med nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem.


1 komentář:

  1. Nejlepší je konzumace při kataru horních cest dýchacích..:)

    OdpovědětVymazat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...