pondělí 25. dubna 2016

Jahody marinované v balzamikovém octě

4 porce:
2 - 3 košíčky jahod
5 lžic cukru
10 lžic balzamikového octa
1 vanilkový lusk (rozkrojíme ho podélně a použijeme pouze semínka
400 g mascarpone
4 - 5 lístků čerstvé máty nebo bazalky pokrájené najemno

Odtrhejte stopky z jahod, dejte do misky a zasypte je cukrem a zalijte balzamikovým octem. Vše promíchejte a nechejte jahody alespoň 2 h marinovat. Vanilková semínka rozmíchejte se sýrem mascarpone a přidejte cukr. Nezapomeňte dát vanilkový lusk do sklenice s cukrem, kterou protřepete. Na talíř naneste pořádnou kupku mascarpone, na ní dejte hromádku jahod a chutnou balzamikovou marinádu. Moučník osvěží trocha pokrájené bazalky nebo máty.


Jamie Oliver - Šéfkuchař bez čepice se vrací

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...