pátek 8. dubna 2016

Rajčata, bazalka, šunka a sýr na topince

Tuhle pochoutku mi jednou připravil otec během naší společné dovolené na Kypru. Vytvořil ji ze surovin, jež nabízel hoteloví samoobslužný bufet. Tehdy: jsem odhalil skutečný smysl  existence rajských jablíček-pro tenhle pokrm jsou totiž naprosto ideální. Příprava téhle snídaně nebo svačiny vám zabere celou minutu. Tedy: do opékače vložte dva krajíce chleba. Než se opeče, nakrájejte si rajská jablíčka na plátky. Vezměte pár lístků bazalky, několik plátků šunky a dva plátky sýra. Ve chvíli, kdy jsou topinky hotové, potřete je mírně česnekem (opravdu je mírně, spíše symbolicky ) a zakapejte olejem. Máte-li chuť, můžete je potřít máslem. Potom na topinky naklaďte plátky rajčat, které dochuťte mořskou solí a mletým černým pepřem. Natrhejte na ně bazalku, navrch položte šunku. 


Jamie  Oliver - Šéfkuchař bez čepice se vrací

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...