Tuhle pochoutku mi
jednou připravil otec během naší společné dovolené na Kypru. Vytvořil ji ze
surovin, jež nabízel hoteloví samoobslužný bufet. Tehdy: jsem odhalil skutečný
smysl existence rajských jablíček-pro
tenhle pokrm jsou totiž naprosto ideální. Příprava téhle snídaně nebo svačiny
vám zabere celou minutu. Tedy: do opékače vložte dva krajíce chleba. Než se
opeče, nakrájejte si rajská jablíčka na plátky. Vezměte pár lístků bazalky,
několik plátků šunky a dva plátky sýra. Ve chvíli, kdy jsou topinky hotové,
potřete je mírně česnekem (opravdu je mírně, spíše symbolicky ) a zakapejte
olejem. Máte-li chuť, můžete je potřít máslem. Potom na topinky naklaďte plátky
rajčat, které dochuťte mořskou solí a mletým černým pepřem. Natrhejte na ně
bazalku, navrch položte šunku.
Jamie Oliver - Šéfkuchař bez čepice se vrací
Žádné komentáře:
Okomentovat