2 svazky mladých červených řep i s lístky
500 ml vody
lžička octa
litr kuřecího vývaru
2 lžíce hrubé mouky
lžíci citronové šťávy
lžička cukru
sůl
kopr
posekaná petrželka
posekaná zelená cibulka
lžíce másla
120 ml kysané smetany
2 vejce uvařená natvrdo
Pokrájenou řepu vaříme asi 20 minut ve vodě s octem. Přilijeme vývar a vaříme dalších 5 minut. Přimícháme mouku smíchanou s trochou vody a po asi 10 min odstavíme. Přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl. Promícháme a přidáme kopr, petrželku, zelenou cibulku, máslo. Podáváme se lžící zakysané smetany a ozdobené polovinou uvařeného vejce.
500 ml vody
lžička octa
litr kuřecího vývaru
2 lžíce hrubé mouky
lžíci citronové šťávy
lžička cukru
sůl
kopr
posekaná petrželka
posekaná zelená cibulka
lžíce másla
120 ml kysané smetany
2 vejce uvařená natvrdo
Pokrájenou řepu vaříme asi 20 minut ve vodě s octem. Přilijeme vývar a vaříme dalších 5 minut. Přimícháme mouku smíchanou s trochou vody a po asi 10 min odstavíme. Přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl. Promícháme a přidáme kopr, petrželku, zelenou cibulku, máslo. Podáváme se lžící zakysané smetany a ozdobené polovinou uvařeného vejce.
Žádné komentáře:
Okomentovat